Трифонов за подслушванията: Веднага съд и присъда! Да изчегъртаме всичко на 11 юли

Тази информация е чудовищна, категоричен е той

21.05.2021 | 16:25 Редактор: Десислава Атанасова
Трифонов за подслушванията: Веднага съд и присъда! Да изчегъртаме всичко на 11 юли

"Не знам дали разбирате колко чудовищна е тази информация?!" Това коментира във Facebook Слави Трифонов, посочвайки изказването на вътрешния министър Бойко Рашков, че служебният премиер Стефан Янев е бил сред подслушваните политици.

Трифонов цитира и изказването от вчера на генерал Атанас Атанасов, че 32-ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от "Вътрешна сигурност" на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП".

"Разбира се, веднага се сещам за аферата "Уотъргейт“ в САЩ. Тогава представители на щаба на кандидата за президент и действащ президент на САЩ - републиканецът Ричърд Никсън, се опитват да монтират подслушвателно устройство в щаба на Демократическата партия в хотел "Уотъргейт“ във Вашингтон. В резултат на това Ричърд Никсън подава оставка. Само че това е в САЩ през 1972 година, а ние сме в България, член на ЕС и НАТО през 2021 година. И защо е чудовищно всичко това?"

"Защото показва, че държавата не е била управлявана от Демокрацията, а от Мафията. Била е овладяна от мафиотски структури, които са използвали държавата за личните си интереси и не са се притеснявали въобще да използват силовите служби на държавата за личните си интереси. По-голямо доказателство за това, че мафията си е имала държава - здраве му кажи", пише Трифонов.

"За хората, поръчали и извършили това престъпление, веднага трябва да последва обвинение, съд и присъда. Само така ще покажем, че в България все още има остатъци от демократична и правова държава. Всичко това с общи усилия може да го изчегъртаме на 11 юли" допълва още той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК