Рашков: Сред подслушваните политици е служебният премиер Стефан Янев

Няма да проверяват "Технически операции" по сигнала за подслушване

21.05.2021 | 13:32 Редактор: Жаклина Иванова

Разраства се скандалът със сигнали за незаконно подслушвани политици. Такива са били подслушвани, включително и служебният премиер Стефан Янев. Това заяви в телевизионно интервю вътрешният министър Бойко Рашков.

А прокуратурата нареди проверки в МВР и ДАНС заради сигналите. Целта на проверката е да установи извършвани ли са нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства. 

Това се случва, след като вчера съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов призова да се провери информацията, че 32-ма политици, някои от тях водачи на листи и противници на ГЕРБ, са били подслушвани по време на предизборната кампания. 

По думите му това са извършвали ДАНС, държавната агенция "Технически операции" и дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Той призова служебния вътрешен министър Бойко Рашков да направи проверка. 

От съобщението на прокуратурата става ясно, че въпреки неговите твърдения, проверка ще бъде извършена в МВР, както и в ДАНС, но не и в агенция "Технически операции". Вчера от ДАНС обявиха, че започват собствена проверка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК