Борисов за кабинета "Янев": Искат да "съборят" изборите и да продължат в условията на диктатура

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и промените в Изборния кодекс за машинното гласуване

28.05.2021 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи поредни обвинения към служебното правителство. Той отново определи действията на кабинета "Янев" като предизборна кампания.

Вместо да подготвя предсрочния вот, служебното правителство организира собствената си предизборна кампания, заяви на среща с младежкия актив лидерът на ГЕРБ. А поведението на кабинета на Стефан Янев нарече "партийно".

"Защото си позволяват да говорят срещу партия, няма значение коя е. Те са там само и единствено да организират изборите. А единственото, което не правят, е да убедят хората, че те се подготвят за честни избори. И почвам вече да се съмнявам, че те искат да съборят изборите и по този начин правителството да продължи в условията на диктатура до президентските избори с предизборен щаб на Радев", каза Бойко Борисов.

Той разкритикува и промените в Изборния кодекс за машинното гласуване, което ще доведе до непочтени избори, според него.

"ЦИК дава ли си сметка, че остава 1 месец до изборите и че с това машинно гласува навсякъде могат да направят голям проблем?! Слагат си по две минути на машина. Самият Радев гласува 3 минути и 40 секунди, а те си слагат 2 минути. Излиза, че хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него. Но за да не звучи че го нападам, ние с Христо Иванов си пуснахме хартиена бюлетина да не се излагаме така, защото можеше да стоим 5 минути на машините", допълни Борисов.

Бившият премиер коментира и скандала с подслушванията на политиците. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
хахаха
преди 2 години
Амин,дай Боже!Тогава до година -две наистина крадците и унищожителите на Родината ще са в затвора! Сигнализирай за неуместен коментар