Борисов за рокадите в ДАНС: Реваншизъм, повече руски шпиони няма да бъдат разкрити

Отсъствието на Димитър Георгиев от работното му място в последните седмици, му коства поста

26.05.2021 | 13:42 Редактор: Десислава Атанасова

Отстраняват председателят на ДАНС. Служебният кабинет предлага на президента да освободи Димитър Георгиев. 

Отсъствието на Димитър Георгиев от работното му място в последните седмици, му коства поста. 

"С поведението си този председател накърни службата, предприе политически мотивирани действия за длъжност, която не е такава по закон", заяви служебният премиер Стефан Янев.

Дали ще има рокади в ръководството на другите структури на спецслужбите, ще бъде решавано допълнително. Реакциите не закъсняха. Поредната смяна беше разкритикувана от бившия премиер. 

"Извинявам се на тези момчета, дето съм ги карал. Те били неподчинени. Слагам бас с всички, повече руски шпиони няма да бъдат разкрити и си измислиха причина. Това е реваншизъм. Може би е време да говорим - къде работиха децата им?", попита Бойко Борисов.

Реваншизъм, според настоящия премиер, обаче нямало.

"Мисля, че с нашите действия може да си направите извода, че се опитваме да освободим държавата от незаконосъобразни действия. Такива смени ще се правят само на ръководни нива. Всички останали да бъдат спокойни. Не сме тръгнали да правим чистки", категоричен е Янев.

На днешното си заседание кабинетът освободи и 4 областни управители, които заемаха длъжността временно. На тяхно място вече има назначени нови титуляри.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нашия от Банкя
преди 2 години
продължава да си коментира по нашенски. Уволнили от митниците неговия човек и назначили човека на Орешарски. А бе льольо, ти така си свикнал аама свърши вече. Няма човека на този човека на онзи. Има хора можещи и не можещи да заемат определена длъжност поради знание и незнание. Свърши се с твоите калинки . Само,че този на ДАНС ,уволненият няма да го изпратят ген. консул ,както ти пращаше разни писанчевци и пламеновци с тераси , а ще си отиде у тях . Толкова му е бил умът да те послуша . Сигнализирай за неуместен коментар