Борисов: Държавата не е играчка, опонентите ми нямат необходимия опит

Той отрича да има проблем със свободата на словото у нас

15.05.2021 | 11:33 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: Държавата не е играчка, опонентите ми нямат необходимия опит

В интервю за списание "L'Europeo", дадено на 3 април, в деня за размисъл, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново издига тезата си, че неговото правителство се е справило с миграцията и пандемията, докато политическите му опоненти нямат необходимия опит. Борисов публикува запис от интервюто в профила си във Facebook.

"Държавата не е играчка за политици. Тя е хлябът, здравето, образованието на хората. Нужна е отговорност и работа всеки ден", коментира Борисов.

Борисов добави, че БСП са експерти по фалиране на банки, че ако са получили мандата, алтернативата пред "Демократична България" е било правителство на малцинството, без стабилна парламентарна подкрепа, както и че държавата е в добро финансово състояние. Борисов отрича да има проблем със свободата на словото у нас, като посочва, че е дал възможност на опозицията да се изявява, колкото си иска. Признава, че партията му винаги е била в коалиция с други формации.

"Ако целим хаос в държавата, ако целим да я фалираме, ако това им е целта - то много лесно ще стане. И точно когато трябва Планът за възстановяване да се задейства, и действително най-добрите експерти, а те са в нашата партия, Любен Дилов знае, другите просто не могат да се справят. И пак, както във всяко управление на БСП, ДПС и други, спират фондовете, спират парите, за шест месеца приключва всичко. Разбира се, и световните шампиони по фалиране на банки, каквито са БСП - над 23-4 ли, колко са фалирали по тяхно време - последната беше КТБ, си спомняте. След това милиарди плащаме първата година, за да излезем от дупката, в която са ни вкарали", заяви Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
ми и ти нямаше като почна Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Борисов, нали каза, че избраните от Радев са много добри! След като направи тази груба грешка, сега ще траеш и ще стискаш зъби докато тези добряци овършеят държавата! Така не се прави! В политиката първо се мисли и после се говори! А ти се изтърча и сега само ще траеш! Сигнализирай за неуместен коментар