Борисов след рокадите в ГЕРБ: С този избор заемаме мястото си като евроатлантическа партия

Понижения и повишения в партийната йерархия на партията

11.05.2021 | 19:05 Редактор: Десислава Атанасова

Рокади, понижения и повишения в партийната йерархия на ГЕРБ. Партията проведе национално събрание онлайн, без присъствието на медии.

Томислав Дончев и Даниел Митов сменят Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като заместник председатели на ГЕРБ.

Борисов обясни рокадата с необходимостта кметовете да се грижат за градовете си.
 
И допълни: "Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много, пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията. Единствено делегатите от Бургас гласуваха срещу промените", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Това не е несъгласие, тава е оценка на работата на Димитър Николов и ние му даваме нашата морална подкрепа. Мислите ли, че по-ниските резултати в Бургас са свързани с подреждането на листата? Аз искам само да ви припомня, че нашите резултати в Бургас са над средните в страната", допълни областният координатор на БЕРГ - Бургас Димитър Бойчев

Фандъкова и Николов запазват местата си в изпълнителната комисия на партията, но от нея отпадат Красимир Велчев, Менда Стоянова и Пламен Нунев 

В изпълнителната комисия влизат още Иван Тотоев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Вежди Рашидов, проф. Костадин Ангелов, и Илтер Садъков. 

"С този избор ГЕРБ заема ясно мястото си в център-дясното като евроатлантическа партия", каза още Борисов.

"Приказките, че няма ляво и дясно можем да ги забравим, това са политически лакардии, които нищо не разбират от политика и сега стъпват", допълни Даниел Митов от ГЕРБ.

И председателят на ГЕРБ, и новият му заместник, упрекнаха президента Румен Радев за геополитическата му ориентация. Те коментираха прессъобщение от президентството за онлайн среща на източния фланг на НАТО, където е обсъдена темата с намесата на Русия в региона. 

"Ние видяхме съобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация. Българският президент, не само е скрил декларацията, а се опитва да играе някаква мошеническа игра с тука има – тука няма на геополитическите позиции на България", категоричен е Митов. 

"Ще направя превод на Български, нищо странно, двуличието е в основата на тези хора. Опитват се нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия, в същото време, когато Байдън говори на тази среща на Г- 8, не можеш да каже, нямаш мъжеството да вдигнеш юмрука и да кажеш, чакайте, не съм съгласен с тази декларация", заяви лидерът на ГЕРБ

На финала Борисов атакува новите партии. 

"Целта на едно политическо състезание е да управляваш. То не е да свалиш някого, да си против някого или да си опозиция. С тези избори народът им даде да разберат, и на едните и на другите, че искат да ви има, не искат да ви изчегърта", категоричен е Борисов. 

Борисов определи като успех преодоляването на миграционния натиск, влизането в чакалнята на еврозоната и избягването на пълен локдаун в страната заради коронавируса.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години