Хаос и блокирана работа в белодробната болница в Благоевград

Причината са иззетите от службите документи и апаратура

27.05.2021 | 20:11 Редактор: Тодор Петров

Сериозни проблеми в белодробната болница в Благоевград след акцията на прокуратурата вчера. Работата в лечебното заведение е почти изцяло блокирана заради иззети документи и апаратура.

В болницата в момента цари истински хаос, защото след вчерашната проверка са иззети огромни количества документи и компютърни системи. 

"Като вземат ключове, компютри, както са ги взели, става едно нищо. Ето, мрежата вътре не работи, не можеш да си пуснеш сървъра, мъчим се, на ръка пишем...", оплака се директорът на болницата д-р Петър Георгиев.

Епикризи в момента няма как да бъдат издавани, защото липсват всички главни сървъри. А от това страдат най-вече пациентите. 

Директорът на болницата категорично отхвърли обвиненията, че е злоупотребявал с пари от клинични пътеки. Според Георгиев е напълно нормално част от персонала в болницата да е по-добре платен, като според него това не може да е нарушение.

"Не може повече от 6 хиляди лева, тъй като имам таван. Взимал съм такава заплата, сега не я взимам. Някои взимат по-големи заплати, не го отричам. Всичко е записано както трябва в правилата, финансовият екип не намери нищо. Не може някой да не работи нищо и да взима толкова колкото работните коне взимат", подчерта Георгиев. 

Има ли установени нарушения в болницата, предстои да стане ясно в следващите дни.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 1
Трендафил
преди 2 години
Д-р Лазаров Д-р Пандев лекуват без да взимат пари Аз гарантирам Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 2 години
ТОЗИ ЧОВЕК НЕ САМО ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА.НО ТОИ ЗЛОУПОТРЕБЯВА СЪС ЗДРАВЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ.НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОГА ОТ ПАЦИЕНТИТЕ.ИНТЕРЕСУВАТ ГО САМО ПАРИТЕ И ЕДИНСТВЕНО САМО ПАРИТЕ.ДАВА ПАРИ ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ЛЕКАРИ ФАЛШИФИКАТОРИ-ПАНДЕВ,ЛАЗАРОВ.В ТАЗИ БОЛНИЦА НЯМА АПАРАТУРА,А ЕПИКРИЗИТЕ СА ЕДНАКВИ НА ВСИЧКИ БОЛНИ-СРАВНЕТЕ СИ ДОКУМЕНТИТЕ ХОРА.ПОДОБНИ ИНДИВИДИ НЯМАТ МЯСТО В МЕДИЦИНАТА.ВЪН ТЪРГОМЦИТЕ ОТ ХРАМА. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Да е жив и здрав доктора, не трепна при ковид, не се покри. Излекува жената. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Един страхотен специалист и човек ,честен и достоен за това място . Сигнализирай за неуместен коментар