Тъжна картина: Тийнейджъри системно рушат училище в благоевградско село

Децата са установени, полиция и Детска педагогическа стая са уведомени

25.05.2021 | 19:25 Редактор: Десислава Атанасова

Училището в благоевградското село Бело поле е постоянен обект на вандалски прояви. Въпреки че от години в сградата не се провеждат занятия, непълнолетни младежи влизат редовно и вече са изпочупили голяма част от прозорците. 

А сградата е била с нова дограма, защото кметът на селото е имал идея да я превърне в детска градина.

Кметът Иван Стойчев е хващал многократно децата, разговарял е с родителите им  – резултат обаче няма.

"То стана тотален вандализъм вътре. Аз ги изгоних децата преди няколко дни, родителите започнаха да ми се обаждат: Защо си ги гонил, защо си подчукнал това дете – защо правя така! Какво да се направи", разказва Стойчев.

За вандалските прояви са уведомени кварталният полицай и инспектор от Детска педагогическа стая.

"То е чупено с камъни отвън, разбиване са мрежите, ето ги горе стъклата, бяха всички здрави – двоен пакет. Знае се кой – те си казват –говорих с родител на това дете, което е счупило мивката и им казах: Поемаш щетите и за майсторите, и за мивката, ще им дам фактура", категоричен е кметът Стойчев.

Училището не функционира от 12 години. В сградата има стари документи и прибори, които се използват за местните събори. Въпреки това, дограмата на сградата е подменена, защото има идея първият етаж да заработи като детска градина.

Дали ще има резултат от проведените разговори, предстои да разберем, а следващата стъпка, която ще предприеме кметът е монтиране на камери за наблюдение.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 месеца
да не би да са от етноса? Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 месеца
Когато човек напише,че поне 70% от подрастващите са ***,веднага се появяват защитниците на животните.Ражда се малко прасенце,но каква свиня ще излезе,само тази дето го е родила може да каже.Алкохол,дрога,идиотско отношение към околните,това са новите "строители" на България. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
жбжцн
преди 2 месеца
Всичко е наред, каквито мърля...чи родителите такива и лай...ненцата им Сигнализирай за неуместен коментар