Споразумяха се: БСП, АБВ и "Нормална държава" ще се явят заедно на изборите

Подписите си сложиха Корнелия Нинова, Румен Петков и Георги Кадиев

22.05.2021 | 10:05 Редактор: Тодор Петров
Споразумяха се: БСП, АБВ и

"БСП за България" подписа споразумение за общи политики и общо явяване на изборите за 46-о Народно събрание с АБВ и гражданската платформа на Георги Кадиев - "Нормална държава".

В него двете формации поемат ангажимент да подкрепят програмата на "БСП за България", да обединят усилията си за общ ляв фронт, за възстановяване на държавността, за правова и социална България, за изкореняване на корупцията и промяна на модела на управление, се казва в съобщението на БСП.
  

Досегашните партньори остават такива и името на коалицията "БСП за България" не се променя. Всички ще представят своите кандидати за народни представители. Окончателното решение ще бъде взето от НС на БСП. 

Вчера лидерът на социалистите Корнелия Нинова посочи, че разговори са водени и с Татяна Дончева, председател на "Движение 21", която в предишните избори се яви заедно с Мая Манолова и "Изправи се! Мутри вън!". Засега обаче от Движението не са са присъединили. 

Продължават разговорите за разширяване на коалицията и с други партии и граждански организации. Крайният срок за регистрация е 26 май.

Снимка: БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК