Системен тормоз: Учителка удря и обижда първокласници в Дупница?

Това твърдят родители, които записали случващото се

21.05.2021 | 14:33 Редактор: Искра Ангелова

Насилие, обиди и крясъци в класната стая. Първокласници от училище в Дупница са подлагани на системен тормоз. Това твърдят родители, които записали случващото се.

От ръководството на училището съобщиха, че предстои разговор с преподавателката, която в момента е под карантина.

Обидите към децата били ежедневни. Учителката избухвала по всевъзможни поводи и освен, че обиждала наред, си позволявала и да удря децата. Родителите разказват, че разбрали за проблема, когато някои от учениците започнали да разказват какво се случва в клас.

"Не е нормално децата да се удрят. В същото време то да дойде на училище и госпожата да го кара с думите: "Удари го, ма". Аз не съм си позволила да говоря с никого на "ма", сподели родител на едно от децата.

"Това истеричното крещене, не можах да повярвам, това ме потресе още повече – обърнах се към сина ми и го попитах: "Сине, по този начин ли протича един час при вас" и той ми отговори "Да", коментира баща на едно от децата. 

Директорът на училището заяви, че до момента оплаквания срещу учителката не е имало. Предстои тя да бъде изслушана следващата седмица.

"Няма как да бъде реагирано, тъй като те са под карантина. И класът, и учителката са под карантина, аз не съм. На 25-и изтича карантината и е първият учебен ден, в който тези деца ще дойдат в училище. Учителката има вариант да бъде наказана", каза той.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК