Общински съветник гласувал по телефона за продажбата на близо 1000 дка гора

Неговият глас подменил изцяло вота на местните парламентаристи

30.04.2021 | 18:09 Редактор: Искра Ангелова

Скандал в Стамболово. Общински съветник гласувал по телефона за продажбата на близо 1 000 дка гора. Неговият глас подменил изцяло вота на местните парламентаристи. В четвъртък незаконното решение беше отменено.

Преди месец кметът на Стамболово Аднан Йълдъз внася докладна в Общинския съвет за продажбата на близо 1000 дка гора в село Царево поляна. 8 от общинските съветници гласуват "за", 1 "против", а петима се въздържат. Така предложението се отхвърля.

По-късно обаче протоколът от заседанието е подменен и гласовете стават 9 на 6, а обяснението на председателя е, че отсъстващ съветник е гласувал по телефона.

"Неговият глас беше решаващ", каза председателят на Общински съвет Стамболово Ербил Халим.

Общинските съветници разбират случайно за това.

"Всички колеги бяха на сесията, там се гласува, след това вече друг е въпросът дали са ги търсили по къщи. Работата е много грозна", каза общинският съветник от ДПС Маджид Мандаджъ.

Съветникът, който гласувал по телефона, е Ремзи Хюсню от ДПС. Днес актът на Общинския съвет бе отменен.

"Още през 2017 година, когато се изготвя споразумение за оздравителна програма с Министерство На финансите, са заложени приходи от продажбата на гори", коментира кметът на Община Стамболово Аднан Йълдъз. 

Хората в Царева поляна обаче не са съгласни Общината да си оправя задълженията с техните гори.

"Да не са на баща му, че да ги продава, да си оправя по друг начин нещата. Дай сега да продадем земята", каза Марин Иванов.

"Горите като изчезват, изчезват и животните, горите всяка година се режат. Гората стана парк", смята Бончо Тенев. 

"Въпросът е дали това е правилен механизъм за покриване на задължения. Ще продадем - ще продадем и следващите, които ще дойдат, ще имат палатка. Няма да имат и кметство", каза Йордан Йорданов.

Кметът на селото също е вдигнал ръце:

"В Царева поляна няма един кв. м свободно общинско място. Дойде време да правят сметище, торище и ме питат защо няма местя.. Знаете ли, че ето тук само това място остана, оттатък паркът е продаден", заяви Росен Апостолов.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК