Ресторант в Пловдив наруши забраните за рожден ден на общински съветник

Празненствата продължили до 2 часа сутринта

03.11.2020 | 20:31 Редактор: Юлия Христова

В разрез с противоепидемичните мерки - ресторант в Пловдив е работил след полунощ. А Гостите са се забавлявали на рожден ден на пловдивски общински съветник. 

Сигналът за силна музика и купон след полунощ в пловдивското заведение е подаден в понеделник вечерта. 

"Незабавно разговарях с управителя на заведението, тъй като подобни партита са забранени и следва да се провеждат до 23:30. Заведението е дадено под наем и в договора е указано, че трябва да приключи работа в 23:30. , каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Празненствата обаче са продължили до 2 часа сутринта, а организаторът е общински съветник от Пловдив, който празнувал рожден ден и по собствените му думи искал да изненада свой близък, който се е прибрал от Германия. 

"Исках да поднеса една изненада, защото сме много добри приятели. Исках да го поднеса на моя приятел, който се казва Кирил Търев. Хиляди пъти съжалявам. Ако бях знаел, че по този начин ще се стекат обстоятелствата може би нямаше да го направя, посочи организаторът на празненството  Юри Гъров. 

На частното парти са присъствали около 40 гости, без персонал от заведението.

Управителят на заведението твърди, че от тяхна страна са спазили всички изисквания и че организаторите е трябвало да следят за спазването на мерките.

"Ние сме си опекли работата документално, а пък вече кой трябва да спазва за това са договорите. Който е подписал договора, поема инициативата да го спази. Нашите адвокати ще разгледат договора, за да видим какви санкции... тъй като и ние също търпим вреди от цялата тази ситуация", заяви Деан Найденов, управител на заведението.

След партито от областния кризисен щаб съобщиха, че още от тази вечер ресторантите ще работят с ограничено работно време до 23:30 часа, а музиката в тях не може да е по-силна от 85 децибела.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК