Високи градуси на напрежение в НС - кое се оказа "ябълката на раздора"?

Според ГЕРБ "Демократична България" трябва да е третият избор за мандат

28.04.2021 | 14:05 Редактор: Десислава Атанасова

Очакваното връщане на мандата от ИТН отново отвори темата коя партия ще е третият избор на президента Румен Радев. Според ГЕРБ това трябва да бъде Демократична България, тъй като само те са дали заявка, че са готови да сформират кабинет. 

"Отговорността е изцяло на президента и тя не е от днес. Той е един от факторите, които доведоха до тази патова ситуация, която ще бъде платена от всички граждани. Този човек от 1 година се опитва да създаде политическа криза. Честито! Успя. Някои си мислеха, че от последна позиция са първи. Други от втора, че са първи. Сега се видя, че 1 си е 1, 2-2, 3-3", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

 От "Демократична България" обаче са в изчакване и не са категорични как ще се развие политическата ситуация. 

"Вече сме в политическа криза и нека да видим как ще протекат консултациите при президента и всяка политическа сила какви заявки ще даде. Надявам се да се намери някаква формула", обясни съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов. 

От "Изправи се!Мутри, вън!" смятат, че не е редно мандатът да отиде при тях.

"Няма как зад най-малката парламентарна група да се скрият най- големите парламентарни групи. Третият мандат е възможен, ако има консенсус между партиите на протеста. Най-вероятно отиваме на избори. ", категорична е Мая Манолова.

БСП засега отказват да разкрият намеренията си, ако възможността за съставяне на кабинет отиде при тях. 

"Хипотези не коментираме, коментираме факти. Когато ни го връчат и стане факт, заповядайте ще ви обявим решението си", отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Zarko
преди 2 години
Ябълката на раздора винаги е слива. Сигнализирай за неуместен коментар