Пожар избухна в апартамент във Враца, евакуирани са възрастна жена и синът ѝ

45-годишният мъж е обгазен и настанен в болница

27.04.2021 | 18:03 Редактор: Жаклина Иванова

Пожар избухна в апартамент във Враца. Пристигналите на място екипи са успели да спасят възрастна жена и сина ѝ. 45-годишният мъж е обгазен и настанен в болница.

Инцидентът е станал по обяд на ул. "Никола Вапцаров 1" в района на Стария пазар. Според съседи, първоначално се чул силен гръм от последния етаж на блока.

Тихомир и приятелката му живеят в съседния апартамент до опожарения. По време на инцидента не са били в дома си. 

"С приятелката ми бяхме излезли и майка ми се обади, и ми каза, че се е запалил апартаментът до нас. Пожарникарите не ме пускат, нищо не знам", сподели съседът на възрастната жена Тихомир Тошев.

Опожареният апартамент е обитаван от възрастна жена и нейния син. Жената е изведена от пожарникарите при съседка, а синът ѝ, който е около 40-годишен, е транспортиран във врачанската болница, заради обгазяване от пушека. Мъжът е с психично заболяване, твърдят съседите, но не е бил агресивен. 

"Апартаментът е изгорял, вътре имуществото - също. Жената е добре, изведена е. При съседка е - домоуправителката на блока. Синът, както знаете, е отведен в спешния център. Той е поел газове от продукта на горене", коментира директорът на РДПБЗН Враца Кирил Василев .

Въпреки, че блокът е газифициран, повечето семейства се отопляват на ток. Причините за пожара се изясняват.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК