Шестчленно семейство в Пазарджик остана на улицата след пожар

Огънят унищожил по-голямата част от къщата им

26.04.2021 | 20:30 Редактор: Никола Симеонов

В Пазарджик шестчленно семейство остана на улицата, след като пожар унищожи по-голямата част от жилището им. Къщата е собственост на общината и ще бъде ремонтирана. Дотогава семейството остава без дом.

Пожарът избухва малко в къща на пазарджишката улица "Драва". Жилището е общинско и в него живее семейство с четирите им деца. 

"Бяхме вътре в стаята с брат ми, чухме, че изгърмя нещо, излязохме, вече беше избухнал пожара, взехме децата и излязохме", разказа Любка Лазарова.

Бащата и двете по-големи деца по време на инцидента не са в къщата. 

"Според първоначалните данни на пожарникарите, които са извършили последващ оглед, вероятната причина за отдаване на концесия е в късо съединение на електрическата инсталация", заяви говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

След огледа на пожарната предстои оценка на щетите, след което жилището ще бъде ремонтирано. 

"Ние ще извършим частично ремонтни дейности, тъй като в къщата живеят и други наши наематели. Виждате, че покривната конструкция вече не става за нищо", каза управителят на БМ "СПЖФНСИ - Жилфонд" Стефан Понев.

В момента семейството няма доходи, тъй като майката се грижи за децата, а бащата е безработен. След инцидента на майката и децата е предложен подслон в Комплекс за социални услуги за деца и семейства, но те засега отказват. 

"Но не мен, искат да настанят децата и жената. Аз не мога да оставя семейството си без мен на друго място. Съгласен съм да ни настанят някъде обаче да съм с цялото семейство, с децата ми и с жена ми да сме заедно, а не по отделно" каза Валентин Робов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК