Герой: Мъж влязъл в пламъците при пожар в Любимец, за да спаси възрастна жена

Ако жената не е била извадена навреме от Цветан Гюров, е щяло да има поне три жертви

19.04.2021 | 18:28 Редактор: Здравко Черкезов
Герой: Мъж влязъл в пламъците при пожар в Любимец, за да спаси възрастна жена

История за един мъж, който пострада, за да спаси възрастна жена при пожар в Любимец.

Около 7 часа сутринта Цветан пиел сутрешното си кафе на терасата, когато на метри от него се разнася  пушек. Първоначално той помислил, че съседът е запалил отпадъци, но минути по-късно забелязал огромни огнени езици. Бързо тръгнал към пламъците и позвънил на тел.112.

"Изтичах насам да видя какво става. Помислих, че някоя селскостопанска постройка нещо се е запалила и някой дори не е разбрал, защото нямаше никаква суматоха. Стигайки догоре, видях, че гори къща и идвайки насам срещнах сина на госпожата, който излизаше от съседния двор, през улицата, и носеше една кофа с вода. Попитах го какво става, той ми отговори "Майка изгоря, дай ми една цигара". Аз го попитах как така е изгоряла, къде е тя? Вратата беше отворена, огъня излизаше от приземния етаж, и от тази стая там, където....излизаше само пушек. Погледнах, видях жената до вратата, прецених ситуацията, въпреки че вече и покривът гореше. Ритнах вратата, взех жената, издърпах я на стълбите, отгоре започнаха да падат вече горящи отломки и керемиди. През това време дойде докторът, отвърза кучето, пусна го да излезе", разказа Цветан пред БНР.

Първият пожарникарски екип пристигнал много бързо. Малко след това изгорелите подове на първия етаж се сгромолясвали, рухнал и горящият покрив. Ако жената не е била извадена навреме от Цветан и пожарникарите не са влезли в къщата, е щяло да има поне три жертви, обясниха специалистите.

"Не мога да кажа, не съм професионалист, но аз прецених, че все още има шанс за нея, пожарната още не се чуваше, в момента, в който извадихме жената, сложихме я на пейката отвън, тогава дойде пожарната, бързо дойде - за 2-3 минути", разказа още Цветан Гюров.

Спасената 78-годишна жена е бивша учителка. След кратък престой в болницата е изписани и живее при дъщеря си.

Цветан Гюров от София, той е командирован от фирмата си в Любимец, където е ръководител на строителен обект. Има две пораснали деца, които все още не знаят, че баща им е спасил жена. Сега е в болнички, заради обгорелите си ръце. Не иска да го наричаме герой:

"Смятам, че всеки би го направил", твърди той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК