Президентът: Очакванията на българите са вперени в "Има такъв народ" 

Мислим като вас да спазваме Конституцията и законите, заяви Тошко Йорданов

19.04.2021 | 10:37 Редактор: Тодор Петров
Президентът: Очакванията на българите са вперени в

"В изпълнение на процедурите в нашата Конституция провеждам консултации с парламентарно представените партии за съставяне на правителство. С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия. Предизвикателствата пред нашата страна са огромни. Това налага оперативно и отговорно правителство с устойчива парламентарна подкрепа. Към вас са вперени очакванията на българските граждани", заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с "Има такъв народ" (ИТН).

Държавният глава посочи, че готовността за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ е ясно изразена. Радев обаче подчерта, че ако предложението за кабинет на ГЕРБ/СДС не бъде внесено или не бъде одобрено, отговорността пада върху ИТН.

"Вашата роля е отговорна, очакванията към вас ще растат. В законодателната дейност има изключително амбициозен дневен ред - това са много проектозакони в много важни сфера. Но да не забравяме съставянето на правителство", изтъкна държавният глава.

"От ИТН сме изключително щастливи, че президентската институция, във ваше лице, спазва законите и не си позволява атакуване, както на някой му се иска да е. Вървите абсолютно по закон, благодарим ви за това. Ние също мислим да правим това - да спазваме Конституцията и законите", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Направо с мед да ги намажеш Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Брей...какви применрни партийци! Сигнализирай за неуместен коментар