Високо напрежение и обвинения в НС след разпускането на НОЩ

От "Има такъв народ" заявиха, че ще сформират нов щаб

16.04.2021 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

Напрежението в парламента се повиши след закриването на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. 

От най-малката политическа формация в парламента видяха отмъщение към народа. 

"Борисов действа на принципа "след мен и потоп". Виждаме, че премиерът разформирова органа за управление на кризата, за да отмъсти на българите. И без това имаше доста животи загубени, заради лошото управление на кризата и най-вече заради политическите решения, които не се съобразяваха с експертите", заяви лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

От "Има такъв народ" заявиха, че ако те вземат мандата за управление, ще сформират нов щаб. 

"Коремен хирург ли трябва да е начело на такова нещо, което е свързано с вирус? Нямам нищо против неговите професионални качества, но трябваше този щаб да бъде от професионалисти, а не от хора, които изпълняват политически поръчки", каза  Станислав Балабанов от ИТН.

От "Демократична България" заявиха, че е необходимо ефективно управление на пандемията. 

"Това е безотговорно като поведение, защото правителството, макар и в оставка, трябва да продължи да работи. В момента имаме медицинска криза от 1 година насам и управлението на кризата изисква да имаме ефективни органи да управлява този процес", посочи д-р Александър Симидчиев.

От БСП приеха новината с тревога, а от ДПС смятат, че решението не е мотивирано. Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов обясни, че закриването на щаба е нормално действие. 

Той отиде и в парламента, а колегите му депутати го посрещнаха с освирквания. Ангелов пък им направи забележка за неспазване на здравните мерки. 

"Стоим в залата без маски. Г-жо Дончева, вие неправилно си носите маската", отбеляза проф. Ангелов. 

И обяви, че министърът на здравеопазването носи отговорността, а информация за разпространението на коронавируса у нас ще продължи да се дава.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Марина
преди 3 години
Кое му е безотговорно то?! Че бяха назначени ***, които нямат медицинското образование да"лекуват" вирус, който не се оказа толкова опасен колкото ни го натякваха, видяхме"камионите с труповете"и как се съсипа половината бизнес. Защо никой от тези"вирусолози" не отговориха на въпросите откъде знаеха, че места като фитнеси, театри и ресторанти са опасни? Откъде знаеха колко вълни има този вирус? Ваксина за година не се изработва! Оставка! Най-накрая въздух и спокойствие! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
коробокодемия
преди 3 години
Съд за Ботокса и другите партийни пионки! Сигнализирай за неуместен коментар