Депутатът д-р Симидчиев: Разформироването на НОЩ е безотговорно

Според него трябва да има приемственост при смяната на властта, за да има надграждане на постигнатото

16.04.2021 | 12:37 Редактор: Здравко Черкезов
Депутатът д-р Симидчиев: Разформироването на НОЩ е безотговорно

Това е безотговорно като поведение. Правителството, макар и в оставка, трябва да продължи да работи. Имаме медицинска криза и управлението ѝ изисква да имаме ефективни органи, които да направляват този процес. Така лекарят-пулмолог и депутат от "Демократична България" - д-р Александър Симидчиев, коментира новината за разформироване на Националния оперативен щаб (НОЩ).

"За последната една година никога не съм си позволявал да критикувам щаба, макар че не винаги бил съгласен с това, което се прави. Ние сме на едно от челните места по брой заразени, по брой загинали, както и на едно от последните места по брой ваксинирани. Трябва да управляваме пандемията ефективно. Това изисква да има орган, който да я управлява", каза още д-р Симидчиев, цитиран от БГНЕС.

Според него трябва да има приемственост при смяната на властта, за да има надграждане на постигнатото. Д-р Симидчиев посочи още, че в страната ни трябва да има ефективни и научно-обосновани мерки за контрол на пандемията, както и орган, който да ги въвежда в практиката, с ясна отчетност.

Темата с разформироването на щаба коментираха и от "Има такъв народ". "Трябваше този щаб да бъде от професионалисти, а не от хора, които изпълняват политически поръчки“, коментира депутатът Станислав Балабанов и допълни: "Когато имаме възможност да управляваме, ще имаме и нов щаб с истински професионалисти".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК