Мика Зайкова, която спечели сърцата на мнозина в 45-ото НС

С чувство за хумор и самоирония финансовият експерт откри тържественото заседание

15.04.2021 | 19:30 Редактор: Здравко Черкезов

За няколко часа Мика Зайкова - най-възрастният депутат в 45-тото Народно събрание, спечели сърцата на мнозина. По Конституция тя откри първото заседание на новия парламент и донесе усмивка на мнозина с искреното си поведение.

С чувство за хумор и самоирония финансовият експерт откри 45-ото НС. 

"Заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, така че моля за усмивки и радост. Нека народът види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение и чувство за хумор. Неуморимият бог на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание", каза Зайкова. 

Тя не се притесняваше от гафовете по време на воденето на първото заседание и търсеше помощ, когато се налага. 

"Аз много се извинявам, ама нали сме нови – трябва да кажа кой е "за" и след това... да, извинявам се". 

Депутатът от "Има такъв народ" не пропусна да коментира и над 20-минутното изложение на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

"Благодаря Ви, госпожо Атанасова за програмната реч, която изнесохте".

Икономистката не скри разочарованието си от възмущението на парламентарната група на ГЕРБ по повод думите на Мая Манолова, че сме най-бедната страна в Европа. 

"Нима България не е страната с единствена минимална работна заплата под 400 евро. Нима нямаме 8,1% разлика между бедни и богати. Айде, да си говорим истината". 

През последните години Мика Зайкова е чест коментатор в телевизии и радиа по повод икономическите и финансови показатели за развитието на държавата. И нерядко критикува действията на правителството. 

"Не може ли да ви дойде на акъла, че българинът наистина е болен, че има труден достъп до ефективно здравеопазване", изтъкна преди време Зайкова.

По образование тя е "Минен инженер" и икономист. Работила е в ТЕЦ "Марица Изток" и е била експерт в няколко министерства, след това е икономически съветник на президента в синдикат "Подкрепа"

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Зии
преди 3 години
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години