ГЕРБ: Подаваме ръка към опонентите, със злоба и реваншизъм не се управлява

Победителят е само един и това е ГЕРБ, заяви Десислава Атанасова

15.04.2021 | 10:32 Редактор: Тодор Петров

"Изборите приключиха и народът се произнесе. С това завърши лесната част от работата на всички нас - новоизбраните. Време е да поемем своята отговорност, а тя е тежка. Често е непоносима към онези, които гледат на политиката като средство за изграждане на имидж", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пред новия парламент.

"На отминалите избори 837 707 български граждани гласуваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите партии не се доближава до този резултат. Победителят е само един и това е ГЕРБ. Партията ни спечели 14-а поредна изборна победа. За нас е ясно, че дългогодишните управления уморяват. Хората ценят направеното от нас или не виждат достатъчно добра алтернатива", каза още тя.

По думите ѝ опозицията е опитала да внуши на гражданите, че вотът ще бъде брутално манипулиран, но изборите са преминали нормално. Никой не оспори резултата от изборите, подчерта Атанасова.

"Ще предложим състав и структура на ново правителство, чиито членове ще имат готовност да се заемат веднага с предизвикателства. Ще предложим кабинет, който от ден първи може да заработи на високи обороти. Ако нашият кабинет не бъде подкрепен, отговорността ще бъде поета от формацията на Станислав Трифонов и е време мълчанието да бъде нарушено", каза още депутатът от ГЕРБ.

"През последната година чухме заклинания, че ГЕРБ трябва да бъде унищожена. Приемаме обидите и нападките с търпение. Омразата не гради, единствено може да руши и да дълбае пропасти в обществото. На 4 април хората излъчиха нас - силно фрагментиран парламент. Готови сме да протегнем ръка към политическите ни опоненти. Отказваме да носим отговорност, ако страната бъде хвърлена в хаос и безпътица. Безвремието на служебен кабинет ще бъде платено от всички български граждани. Злобата и реваншизмът не са достатъчни, за да управляваш държава", заяви Атанасова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК