Министър Ангелов: Обмисля се разхлабването на още мерки

Според Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите

11.04.2021 | 14:03 Редактор: Искра Ангелова

Продължаваме реставрацията на Мулдавския манастир "Света Петка", заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението му в светата обител. Премиерът пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса. "Всичко, което се направи, остава за хората", изтъкна Борисов. 

Министър-председателят добави още, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В рамките на посещението в манастира министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. "Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки", заяви Ангелов. Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите. 

Днес министър-председателят Бойко Борисов посети и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева. „Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много“, категоричен беше премиерът. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 месеца
Опасен е бат Бойко...знае как се става любимец...сега иултрасите ще са за него. Сигнализирай за неуместен коментар