Жълт код за валежи и силен вятър в деня на вота

Очаква ни дъжд до 30-35 л на кв. м

04.04.2021 | 08:02 Редактор: Никола Симеонов

Ветровито, с валежи от дъжд, а на места и от сняг – такова ще бъде времето в изборния ден. Минималните температури за сутринта са от плюс 3 до 8 градуса. Времето ще бъде дъждовно със значителна облачност и превалявания. Повече ще бъдат валежите над Южна и Източна България. По планините ще превали мокър сняг.

Дневните температури ще достигат 5 до 12 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще има облаци и по местата с надморска височина над 1500 м и превалявания и прегърмявания в Западна Стара планина. Максимални температури на 2500 м височина - около 1, 3 градуса, а на 1500 м до 8, 9. 

В понеделник валежите ще спират, а добрите новини са, че слабо ще се затопля. Във вторник ще бъде слънчево. В сряда обаче ни очаква облачно и ветровито време, без валежи. В четвъртък и в петък ще превалява дъжд в западните и в северните райони, в Западна Стара планина дъждът ще премине в сняг.

Предупреждения за значителни валежи са издадени за областите Бургаска, Ямболска, Кърджалийска и Смолянска, където общо за денонощието се очаква до 60 л на кв. м.

За останалата част от страната е обявен жълт код за количества до 30-35 л на кв. м., като за Софийска, Пернишка, Кюстендилска, Врачанска и област Монтана валежите ще бъдат от дъжд и сняг. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК