Времето остава студено с валежи от дъжд и сняг

Дневните температури ще достигат 3 до 8 градуса

23.03.2021 | 07:21 Редактор: Здравко Черкезов

Минималните температури за тази сутрин са от -3 до 2 градуса, по Черноморието до 3-4. Облачността над страната ще се задържи значителна. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Преди обед в Западна и Северна България ще превалява сняг, а в южните и в източните райони - дъжд. Следобед валежите постепенно ще спират и облаците над Дунавската равнина ще намаляват. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад със скорости до 30 км/ч, а по планините засилен от север. Дневните температури ще достигат 3 до 8 градуса, в югозападните райони - до 9.

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от сняг главно преди обед. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от север до 60 км/ч, следобед от североизток. Максимални температури на 2500 м височина - около -10,-9 градуса, а на 1500 м до -6, -5.

В сряда ще превали слабо сняг в северните райони и по планините. В четвъртък и в петък ще има повече слънце , а температурите плавно ще се повишават и в крайните южни райони ще бъдат до 13 градуса.

В събота ще има краткотрайни мъгли в ниските места, а по планините ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи, но валежи не се очакват. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК