Радев: Който не гласува, оставя съдбата на Родината на произвола и на купения вот

В неделя всичко зависи от нас, категоричен е президентът

01.04.2021 | 15:40 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев излезе с обръщение към нацията в навечерието на парламентарните избори на 4 април.

"Кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или напротив - да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда. Най-сетне, от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината. Дали внуците ни ще разговарят с нас на български", заяви държавният глава.

По думите му приключва мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание отдавна било рухнало. 

"Хиляди българи поискаха предсрочни избори още през лятото на миналата година. Получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията", припомни Румен Радев.

"Смъртността е рекордна, но страхът не е изход. Отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите", категоричен е президентът.

И изтъкна, че стотици хиляди сънародници зад граница и този път няма да успеят да гласуват "за бъдещето на България, в която мнозина копнеят да се върнат". 

"Но каквито и да са преживените от нас разочарования, веднъж на четири години ние имаме право да се произнесем относно своето бъдеще. В изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя равен дял в съдбата на България и трябва да го вложи премислено, критично и осъзнато. Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора, на произвола на чуждия избор. На контролирания и купения вот, които са печален факт от години", убеден е президентът.

"Затова призовавам всички вас, пълнолетните българи: мислете, преценете, гласувайте. В неделя всичко зависи от нас", завърши президентът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК