Радев: Легитимността на всеки избор се състои в масовия вот на гражданите

Според президента честните избори са най-ефективният гарант на демокрацията

23.03.2021 | 15:46 Редактор: Тодор Петров
Радев: Легитимността на всеки избор се състои в масовия вот на гражданите

Честните избори са най-ефективният гарант на демокрацията и като общество и институции трябва да работим за повишаването на доверието към този инструмент на правовата държава. 

Това заяви президентът Румен Радев, който днес се срещна на "Дондуков" 2 с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които са част от международна мисия за наблюдение на парламентарните избори у нас на 4 април, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Радев отбеляза, че България е изправена пред предизвикателството за първи път да проведе избори в условията на епидемична обстановка. 

Държавният глава припомни, че във връзка с това е провел поредица от консултации с отговорните за изборния процес институции, здравните власти, парламентарно представените и извънпарламентарни партии, граждански организации и представители на българските общности зад граница. 

Целта на срещите беше предприемането на мерки както за гарантиране на здравето и изборните права на гражданите, така и честност, прозрачност и достъпност на изборния процес, посочи Радев. 

Президентът изтъкна, че легитимността на всеки избор се състои в масовия вот на гражданите, а доверието на обществото в следващия парламент и правителство е най-големият капитал за тях.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
пРезидента - изтреби
преди 3 години
се държи като начинаещ диктатор, смята че всичко започва и свършва с него! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
28
преди 3 години
радефф ще бъде номиниран за наградата за най-големия лицемер в политиката. Сигнализирай за неуместен коментар