Заради Ковид-19: 90% от хотелите по Черноморието няма да отворят на 1 май

Хотелиери предлагат чадърите и шезлонгите да бъдат безплатни за поне три години

01.04.2021 | 13:23 Редактор: Жаклина Иванова
Заради Ковид-19: 90% от хотелите по Черноморието няма да отворят на 1 май

Близо 90 на сто от хотелите по Черноморието няма да отворят на 1 май, когато се очаква да бъде открит летния туристически сезон.

Причината е влошаването на епидемиологичната обстановка в страната и въведените мерки за борба с Ковид-19. Това заяви пред „Монитор” председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. 

С цел привличане на повече българи и чужденци по родните плажове от БХРА изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с предложение чадърите и шезлонгите на плажа да са напълно безплатни поне през следващите 3 години.

Хотелиери по Северното Черноморие са категорични, че "оцветяването на картата на България от червено във вишнево" отблъсква гостите. Именно заради третата вълна на Ковид-19, през която страната преминава, не се наблюдават ранни записвания и плащания за летни ваканции.

Обстановката се усложнява и заради Ковид-19 пандемията - служителите масово се насочват към други сектори в търсене на сигурност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК