У нас: Ваксини на AstraZeneca - много, желаещи да се имунизират - малко

Възобновиха свободната ваксинация в "зелените коридори" 

31.03.2021 | 19:18 Редактор: Тодор Петров

Възобновява се свободната ваксинация в т.нар. "зелени коридори". В няколко града те заработиха частично - само с един коридор. На повечето места има много ваксини на AstraZeneca, но желаещите да се ваксинират с нея са малко

Семейство Николови са се записали за ваксинация на 18 април, но не желаят да чакат и днес решиха да се възползват от обявения "зелен коридор" в Русенската болница. Казват, че наличната AstraZeneca не ги притеснява. 

"Имаме внуци и не можем да се приближим до тях, защото ходят на училище, на градина, и се притесняваме да не се разболеем, защото сме възрастни, имаме си и други заболявания. А пък рискът от ваксината е, както го съобщават, 20 човека на 20 милиона ваксини, значи 1 на милион", сподели Николай Николов. 

"Решихме заради липсващата ни близост с децата и с внуците, можем да рискуваме с AstraZeneca. Въпреки че аз днес слушах, че на запад започват да я прилагат на хора над 60 години, така че всичко е относително", каза Росица Николова. 

Към момента в Русе има достатъчно количество от препарата на AstraZeneca, 

Пореден ден на слаб интерес към "зеления коридор" за ваксиниране в Шумен. Кабинетът работи ежедневно, но поради факта, че се поставят само ваксини на AstraZeneca, интересът е изключително слаб. Пред кабинета за ваксинация в Шумен няма никой. Едва 15 души са се ваксинирали днес. 

Във Велико Търново хората казват, че искат да се ваксинират, но държат да изберат коя ваксина да си сложат. През април страната ни очаква още над 700 000 дози ваксини. Тогава ще бъде възможен избор на ваксини.

Възможност за имунизация се дава и на гражданите, които са записани в електронния регистър. В случай, че предпочитат друг вид ваксина, те може да преподновят регистрацията си за получаване на следваща дата и час.

Вижте повече в репортажа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
33 rate up comment rate down comment 3
Спас
преди 3 години
Лъжат като дърти *** че хората ще имат избор. Първо казаха че март ще имаме избор на ваксина през системата, сега април. До сега съм презаписал четири часа и все няма, а в същото време връзкари и ВИП-ове си слагат РНК ваксини. Мизерници мръсни! Сигнализирай за неуместен коментар
4
7 rate up comment rate down comment 3
Елеонора
преди 3 години
Всеки,който,си,здравно,Усигорен,си,има, личен лекар, и,той,има,историите,на,заболяване,и,ще,определи,какво,ще,му,се,бие,ваксина,а,не,хоп,и,да, гушна,БУКЕТА,и,да,ме,нема??? Сигнализирай за неуместен коментар
3
36 rate up comment rate down comment 8
Б. М.
преди 3 години
Сега ми се изЯсни, 1 на милион. Тия хора, що вярват на всички глупост изговаряни по ТВ.? Глави да мислят нямат ли? Да поразпитат наоколо за необявените случаи, не могат ли? Вярно има уфси. Живи и здрави да са! Най - вече ЖИВИ, защото много здрави си заминаха. Сигнализирай за неуместен коментар
2
57 rate up comment rate down comment 11
Тя
преди 3 години
Да си ги бият тези които я препоръчват Сигнализирай за неуместен коментар
1
32 rate up comment rate down comment 22
Ники
преди 3 години
Тия където ги снимате че се ваксинират са зели по 50 лева жалки твари дупедавци Сигнализирай за неуместен коментар