Кое е момичето, спасило пострадали от катастрофата край Велико Търново?

Младата жена трябвало да седи зад шофьора, но отстъпила мястото си и оцеляла по чудо

22.03.2021 | 18:38 Редактор: Здравко Черкезов

Въпреки тежката травма, получена при фаталния удар, 20-годишната Билгюл Харунова е една от първите, които помагат да бъдат спасени пострадалите. Пред Bulgaria ON AIR младата жена разказа, че е трябвало да седи зад шофьора, но отстъпила мястото си и оцеляла по чудо. 

"Аз като се качих в автобуса, момчето беше седнало на моето място, той сигурно пътува или от Севлиево, или от София, не мога да ви кажа от къде, не знам. Даже му казах "мястото е за мен", той каза "аз имам багаж, без туй автобусът е празен, мини да седнеш някъде на задните седалки". И аз така направих, седнах, изкарах голям късмет мога да кажа, ако бях седнала там сега нямаше да съм тука", разказа Билгюл.

Билгюл е от първите, притичали се на помощ на ранените пътници. Но не се определя като герой. 

Момичето е бъдеща акушерка. Казва, че това също ѝ е помогнало в ситуацията. 

"Като влязох, едното момиче, което е от Търговище, имаше спукана вена да кажем, вежда по-скоро, и кървеше; другото момиче пък на крака имаше нещо, как им помогнах не знам. Казах само да се успокоят, да не крещят, да дишат, колкото се може повече с отворена уста, както са ни учили", сподели бъдещата акушерка.

Самата Билгюл е с фрактура на черепа и наранен крак, все още преодолява и шока от изживения ужас. И се надява и тя, и останалите пострадали бързо да се възстановят. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК