Борисов: Продължим ли да управляваме, до 2 г. може да приемем еврото

Повишиха се доходите на всички български граждани, изтъкна премиерът на среща с бизнеса

17.03.2021 | 16:12 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Продължим ли да управляваме, до 2 г. може да приемем еврото

Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Не знам държава с евро да е станала по-бедна и непривлекателна. Страховете, които се насаждат, са безпочвени.

Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на работодателските организации.

"Програмата ни за следващите години е амбициозна, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура", изтъкна Борисов, цитиран от dnes.bg.

"С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи", каза още той на срещата.

Премиерът отбеляза, че през последните 4 години е реализиран сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната, напомни Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Келеш
преди 3 години
Няма да продължиге да управлявате.След 4ти Април се готви да станеш постоянен гост на бай Ставри зад решетките. Сигнализирай за неуместен коментар