Продължава въвеждането на локални мерки, Бургас и Шумен затягат ограниченията

Снощи в морския град пристигнаха нови доставки с ваксини на Pfizer/BionTech и AstraZeneca

10.03.2021 | 07:10 Редактор: Юлия Христова
Продължава въвеждането на локални мерки, Бургас и Шумен затягат ограниченията

Продължава въвеждането на локални мерки срещу разпространението на Ковид-19 в редица райони на страната.

Щабът в Бургас продължава да заседава за ограничителните мерки по предложението на Регионалната здравна инспекция учениците от 5 до 12 клас да преустановят присъственото обучение и да се въведе носене на маски на открито.

Днес отварят врати и кабинетите за ваксинация, след като снощи в морския град пристигнаха нови доставки с ваксини на Pfizer/BionTech и AstraZeneca. Ще бъдат ваксинирани обаче само само служителите от избирателните секции.

Днес и кризисният щаб в Шумен се събира, за да реши какви нови ограничения да бъдат въведени. Регионът попада в червената зона с 456 заразени на 100 хиляди души население.

Най-много от заразените са в областния град, затова и строгите мерки ще бъдат приложени там - продължаване на дистанционното обучение за учениците от 5 до 12 клас и засилване на контрола в хипермаркетите, където ограниченията не се прилагат с цялата им строгост.

Областният управител ще предложи работното време на заведенията да бъде до 22:00 часа, каквато беше и мярката при втората вълна на Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Щом се налага да го направят! Сигнализирай за неуместен коментар