Температурите падат, на места се очакват превалявания

Максималните им стойности ще са от 3°-4°

06.03.2021 | 08:50 Редактор: Ралица Братанова
Температурите падат, на места се очакват превалявания

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Това съобщи за "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са между 2° и 7°. Ще е предимно облачно, на места в източната половина от страната и в планините ще има слаби валежи от дъжд.

С понижението на температурите преди обяд в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и ще е до умерен в западната половина от страната от северозапад, а в източната – от североизток.

Дневните температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните райони. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за март.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - около минус 4°. През нощта срещу неделя преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабне и ще стихне.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК