"Зелен коридор" за заведенията: Отварят врати при стриктна организация

Разрешава се провеждането на групови туристически пътувания в страната

01.03.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

От днес отпадат част от ограниченията, въведени в страната ни срещу разпространението на Kовид-19. Отварят врати заведенията за хранене и ресторантите, които могат да бъдат посещавани между 6:00 и 23:00 ч. 

В същия интервал от време работата си възобновяват игралните зали и казината. Затворени остават всички нощни заведения, които ще отворят след месец - на 1 април.

Изискванията към обектите, които отворят днес, са да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала. 

От днес се разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април такива ще бъдат разрешени и в чужбина. Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м между посетителите. 

От днес се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания, разрешава се провеждането на извънкласни дейности, както и провеждането на групови занятия в различните образователни центрове.

Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК