Районът на въоръжения грабеж в София - "Малкият Багдад"

Въпреки това интересът към жилища в района се задържа

22.02.2021 | 17:39 Редактор: Искра Ангелова

Все още се издирват двамата извършители на въоръжения грабеж в центъра на София снощи. Маскираните взеха оборота на хранителен магазин и избягаха.

Неделя вечер, малко преди 21:00 ч. - двама маскирани влизат в хранителен магазин на столичния бул. "Христо Ботев". Единият насочва оръжие срещу служител, а другият прибира оборота от 200 лв. Извършителите бягат. Продавачката не е пострадала, но е в шок от случилото се.

А нейни колежки изразиха тревога от нападението. Оказва се, че случаят е инцидентен за този магазин, но не и за района. 

"Когато 2003 година започнах работа в 3 РПУ – спомням си първия годишен отчет, в който основната част от въведението беше мултиетническата общност. Нещата не са се подобрили, напротив, задълбочили са се. Този район около улиците "Цар Симеон", "Христо Ботев" и "Опълченска", не знам дали знаете, но го наричат "Малкият Багдад". Това е оправдано точно заради множеството приходящи. Истината е, че там си има проблеми. Основният проблем, от който страда този район, са грабежите", сподели криминалистът Иван Савов.

Въпреки това интересът към жилища в района се задържа, признават брокери на недвижими имоти.

"Цените са една идея по-ниски от горната част, която е по бул. "Витоша", но кварталът, въпреки че в момента има лоша слава, има и много сериозен потенциал. Ако погледнете само преди известно време имаше едни стрелби по прозорци с въздушни пушки по други квартали, така че не можем да кажем, че престъпността е значително по-висока и това води до отлив на купувачи", коментира брокерът на недвижими имоти Калоян Богданов.

Според криминалисти случаят ще бъде разкрит, а престъпността в района може да бъде ограничена. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК