"Любовно писмо до АПИ”: Протест срещу лошото състояние на пътя за Приморско

Междувременно от Пътната агенция обявиха, че започват ремонт на участъка

14.02.2021 | 19:00 Редактор: Юлия Христова

Протест срещу лошото състояние на пътя от Бургас за Приморско. Той е връзката с най-южните части на Черноморието. Недоволните поискаха основен ремонт на отсечката.

Жители на Приморско, Царево и Лозенец написаха своеобразно "любовно писмо до АПИ”, в което описват пътя като кошмарен и опасен за шофьорите. 

"Любовното писмо ще бъде написано не само с тези прилагателни, те са готови любовните писма вече до всички институции, така че надявам се да чуят нашия мирен отзвук, за да не стане друга драматизация", каза Златина Величкова.

Междувременно от Пътната агенция обявиха, че започват ремонт на участъка и запълване на дупките, след като метеорологичната обстановка позволи. За участъка Бургас-Царево са предвидени 800 000 лева.

"Ремонтът, който предвиждат е компромис, но не е решение на проблема, който имаме повече от 10 години. Сами виждате, че това  е единственият път, който свързва две морски общини, които развиват туризъм. Няма успешен туризъм без безопасни и добри пътища", обясни Здравко Василев.

Недоволните искат четирилентов път от Созопол до Синеморец и преглед на всички мостови съоръжения. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК