Ремонт на ремонта: Новият път Рударци-Кладница пропаднал заради валежи

Местните хора разказват, че свличането в този участък не е прецедент

05.02.2021 | 19:45 Редактор: Радостина Димитрова

Пропадна част от новоизградения път между пернишките села Рударци и Кладница. Местните сигнализират, че в това не е единствен случай, а в този учaстък е имало проблеми и преди ремонта.

А заради свличането днес се наложи пътят да бъде изцяло затворен. 

Пропадането на пътя започва преди няколко дни, но днес вече достига застрашителни размери. Трасето е част от републиканската пътна мрежа и от година е в ремонт. Преди няколко месеца пък е изграден свлеченият участък, а причината според АПИ са обилните валежи.

"Това се случва в следствие на голямото количество валежи, виждате какво се случва в следствие на тези валежи. Това в момента тук е строителна площадка, така че самото преминаване е допустимо само и само да се спомага на хората, за да олекоти минаването", заяви инж. Иван Досев, който е член на УС на АПИ.

Местните хора обаче разказват, че свличането в този участък не е прецедент.

"В участъка е имало подобно пропадане преди 4-5 години, който е укрепен и при данните, които са взимани за изготвянето на техническия проект не са установили колегите необходимост от укрепване", казаха още от АПИ.

Старото укрепване обаче не е издържало. Оказва се, че все още не е ясно има ли и как работи отводнителната система на новопостроения път на стойност от 6 милиона лева. 

Заради сериозните размери на свличането в късния следобед се наложи пътят да бъде напълно затворен. Към момента обаче не е ясно колко ще струва ремонтът на ремонта и за чия сметка ще бъде. Остава неясно и за какъв период пътят ще остане затворен. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Гарван Гарванов
преди 3 години
Заради ланския сняг ще да се е активизирало свлачището, а не заради калпави възложители, проекти, надзор, строител и всичките калинки по веригата, дето пълнят чекмеджето. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Смях
преди 3 години
БИ трябвало един *** сега, ама веднага да поиска с официално писмо (и да го публикува официално в нет-а) данни за отводнителната система и бюджета как са разпределени парите при строежа.Това би трябвало да са "светли" бюджетни средства и да са публично достояние. Ако не са, значи нещо "смърди" та се не знае. В двата случая трябва да има наказания, най-малкото защото не е посята растителност, която да задържа почвата с кореновата си система.....за в бъдеще трябва да се заложат подобрения ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
bicbic
преди 3 години
Айде на бас че построеното при Слав маркучев и Мая Галева няма да пропадне!!! И знаете ли защо!? Защото няма да построят НИЩО!!! А нищото не пропада! Сигнализирай за неуместен коментар