Пост-Ковид симптоми: Започва програма за безплатна рехабилитация

Тя стартира от понеделник в "Александровска" болница

07.02.2021 | 19:10 Редактор: Ивет Арабова

Възстановяване след Ковид-19. Все повече пациенти алармират за пост-Ковид симптоми, известно време след като са преборили вируса. Здравните власти започват програма за безплатна рехабилитация именно за такива пациенти. Въпреки спокойствието, че битката с Ковид-19 е спечелена, последиците върху организма понякога остават и напомнят за коварния вирус. 

"Веднага след приключването на 14-дневната карантина имах все още сърцебиене", сподели Владимира Иванова, която е преболедувала коронавируса.

Немалко пациенти като Владимира, след като са преболедували Ковид-19, имат нужда от последващо лечение. Затова в "Александровска" болница в София създават специална пост-Ковид програма. Как ще се финансира програмата все още е в процес на доизясняване. Средно стойността на един леглоден е 85 лв., като е предвидено курсът на лечение да бъде около 10 дни. Как ще се финансира програмата все още е в процес на доизясняване. Средно стойността на един леглоден е 85 лв., като е предвидено курсът на лечение да бъде около 10 дни. 

"Възможността за създаване на специална клинична пътека, която да обслужва рехабилитационните центрове с изискване те да бъдат с определени нива на компетентност - специализираните болници по рехабилитация отговарят на тези изисквания. Другият вариант е финансирането чрез специална национална програма", отбеляза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Програмата стартира от понеделник в "Александровска" болница, а прегледите и консултациите ще се осъществят след предварително записване.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
Кети
преди 3 години
Защо само в София и ние от други те градове също искаме да се възползвате от програмата Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Прост
преди 3 години
а телефон за контакт....... цял ден дава заето Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
А в Пловдив къде може да се възползваме от тази програма? Или в другите градове хората нямат пост ковид... Сигнализирай за неуместен коментар