Предлагат безплатни консултации и прегледи за прекаралите Ковид-19

Те стартират на 8 февруари в УМБАЛ "Александровска"

02.02.2021 | 18:41 Редактор: Никола Симеонов
Предлагат безплатни консултации и прегледи за прекаралите Ковид-19

На 3 февруари от 11.00 часа, в залата на Клиниката по нервни болести с участието на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще бъде представена новата Пост-Ковид програма за консултиране, долекуване и рехабилитация на УМБАЛ "Александровска“. 

Програмата за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти преболедували Ковид-19 е разработена съвместно от УМБАЛ "Александровска" и Национален комплекс "Специализирани болници за рехабилитация", и ще бъде представена от изпълнителния директор на болницата, проф. Борис Богов, изпълнителния директор на Национален комплекс "Специализирани болници за рехабилитация“, Плумелина Мичева, както и специалисти от Александровска болница.

Александровска болница ще стартира от 8.02.2021г. безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали инфекцията – със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467. При необходимост и при наличие на индикации за това - на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни Пост-Ковид състояния.

Колаборацията между УМБАЛ "Александровска" и Националния комплекс "Специализирани болници за рехабилитация" позволява пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в някои от санаториумите на СБР НК.

Програмата за рехабилитация на пациенти, преболедували Ковид1-9 и с Пост-Ковид 19 симптоми позволява възстановяване в няколко санаториуми из цялата страна. По време на престоя си в санаториумите, част пациентите ще бъдат проследявани и консултирани при нужда от лекарите на Александровска болница онлайн и посредством възможностите на телемедицината.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анелия
преди 3 години
Изкарах Ковид февруари у дома, имам и положителен PSR тест. Мога ли да се възползвам от санаториумите,имайки предвид,че съм била на домашно лечение и как? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Добринка Димова
преди 3 години
От други градове ,как ще можем да ползваме програмата ! Сигнализирай за неуместен коментар