Ученици с подаръци и признателност към екипа на Александровска болница

Инициативата разтопи сърцата на лекарите

29.01.2021 | 19:29 Редактор: Никола Симеонов

Ръчно изработени картички с послания, топла храна и десерти - това са само част от подаръците на ученици от София за медици и пациенти от Александровска болница. Така четвъртокласници изразяват своята съпричастност и признателност към лекарската професия.

“Исках да помагам в Ковид отделенията, но мама ми каза, че съм прекалено малък и затова исках да помогна по друг начин, като аз реших да нарисуваме картички и рисунки и да подарим топъл обяд на лекарите и после решихме и за болните“, споделя 10-годишният Борис. 

Toй и съучениците му от Частно основно училище "Света София" подпомогнаха Ковид отделението на Александровска болница със специален обяд и трогнаха медиците с ръчно изработените си картички и сърдечните послания за вяра и надежда. 

“Искахме да предадем посланието всички болни и лекари да бъдат силни, здрави и щастливи и че скоро ще преборят пандемията”, каза още ученикът.
Сърдечната инициатива на малките разтопи сърцата на медиците. 

"Тази инициатива на най-малките означава, че надеждата у нас не е угаснала. Означава, че поколението което след нас расте е трогателно, хуманно, човечно”, каза директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Четвъртокласниците често участвали в благотворителни инициативи, подпомагали на болни деца и на социални домове, организирали благотворителни базари с каузи, но за първи път подпомагат лечебно заведение. 

Още по темата вижте в репортажа на Габриела Ангелова

Харесайте нашата страница във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Lekarite sa izmamnici . Lajat cel pari. Bqlata mafiq se razpostira bezkrupolno. Сигнализирай за неуместен коментар