Габриел: Ваксините на Мoderna и BioNTech имат потенциал да лекуват 5 вида рак

ЕК обяви план за борба с рака на стойност 4 млрд. евро

05.02.2021 | 21:02 Редактор: Ралица Братанова

Всяка година над три  милиона души в ЕС получават диагнозата рак. Това е сериозен здравословен проблем, който ще засегне пряко 40% от гражданите на ЕС и има значително въздействие върху европейските здравни системи и икономики. Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК, заяви, че "всеки има приятел, колега или роднина, който е преминал по този път“.

“Малко хора знаят, че ваксините на Мoderna и на BioNTech имат обещаващи научни изследвания, търсещи лечение на пет вида рак“. Това каза за предаването "Брюксел 1“ еврокомисарят Мария Габриел.

"Ако ние успеем да осигурим инвестиции и продължим с този интензитет на работа, какъвто не сме виждали през последните години, това е от което имат нужда компаниите – данни, много повече инвестиции, за да може тази технология, направена вследствие на коронавируса, да бъде използвана и да даде много по-силен напредък в търсене на лечение също и за ракови заболявания“, допълни еврокомисарят.

Борбата с рака е приоритет за председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

"Аз се радвам, че моята мисия за борба с рака в рамките на програмата "Хоризонт Европа“ ще има основен принос. Поставили сме си много ясна цел – три милиона спасени човешки живота до 2030 – та година. Защото в Европа живее една десета от световното население, но над четвърт от случаите на ракови заболявания са при нас“, коментира Мария Габриел.

Тя уточни, че тази седмица планът за действие е бил представен официално.

"Сега предстои много работа – по отношение на превенция, на достъпа на държавите членки до лечение и грижа за пациентите, които след това трябва отново да се интегрират в активния живот“, казва Габриел.

"В рамките на моя ресор имаме много конкретни предложения, като още тази година ще създадем платформа, която ще е най-голямата европейска платформа за данни по отношение на раковите заболявания, за да може бързо да бъде направена връзката с по-напредналите лаборатории. Целта е всички държави членки да имат достъп до новите лечения, новите терапии", очерта програмата Мария Габриел.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1“ в събота, от 17:30 часа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Даниел
преди 3 години
======================План появил се през Февруари-Март 2020---------------------Цели и планове на биотероризма (фалшивата пандемия):-Главна цел: Изграждане на едно световно правителство (НСР=New world order )-Създаване на страх чрез продажните медии в целия свят (у нас бТВ, БНТ, НОВА), за да се установи драконовски контрол и управление над масите-Осигуряване на военното разгръщане на 5G в цял свят (до края на 2020)-Създаване на Internet of Things-Програма за принудите ... Сигнализирай за неуместен коментар
4
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
По-голяма гнусотия не бях чел скоро. Сетили се от рак да ни лекуват. Утре може и цигарите да забранят, че умират от тях повече хора от ковида. Май важното е да се наливат пари от пусто в празно. Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 0
иван
преди 3 години
по скоро предизвикват рак тези лъжи на децата може да ги разправяте Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 0
Оле
преди 3 години
Стига с тези ваксини ковид, лъжи лъжи и само лъжи Сигнализирай за неуместен коментар
1
13 rate up comment rate down comment 1
Чоко
преди 3 години
Дрън дрън, че пляс! Нормалната имунна система решава проблемите и с раковите клетки. Важно какво ядете, а ни *** анти човешки ваксини на запада. Сигнализирай за неуместен коментар