BioNTech планира да достави в ЕС допълнителни 75 млн. дози от ваксината си

Това означава, че компанията ще се върне към първоначалния си план

01.02.2021 | 11:11 Редактор: Ивет Арабова
BioNTech планира да достави в ЕС допълнителни 75 млн. дози от ваксината си

Германската биотехнологична компания BioNTech желае да достави допълнителни 75 милиона дози ваксини срещу Ковид-19 до Европейския съюз през второто тримесечие на 2021 г., заяви в понеделник финансовият директор и главният оперативен директор Зирк Пьотинг.

Допълнителна сума означава, че компанията, която разработи коронавирусната ваксина съвместно с Pfizer, ще се върне към първоначалния си план за доставки, обясни Пьотинг.

Говорейки преди предстоящата по-късно в сряда среща на доставчици на Ковид ваксини с германските държавни служители, той добави, че това число трябва да е на върха на доставката на всички обещани ваксини през първото тримесечие, предава БНР.

"За да отговорим на нарасналото глобално търсене, планираме да произведем два милиарда дози от нашата ваксина срещу Ковид-19 през 2021 г. За целта ще увеличим планираното по-рано производство от 1,3 милиарда дози ваксина с повече от 50%. Вървят по план мерките за разширяване на производствения ни капацитет", заяви още Зирк Пьотинг.

Ден по-рано и от AstraZeneca обещаха, че ще доставят на ЕС през първото тримесечие допълнителни 9 милиона дози от разработената заедно с Оксфордския университет ваксина.

Снимка: Bloomberg/Akos Stiller

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК