Борисов: Мерките ни са най-либералните в света, ваксинираме усилено (ВИДЕО)

Премиерът посети сладкарски цех заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов

03.02.2021 | 12:01 Редактор: Радостина Димитрова

Нашите мерки са най-либералните в света и параметрите ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в предприятие за сладкарски изделия в ж.к. "Люлин" в София. С него бе министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"Най-голямата радост за нас е, че такива големи предприятия с огромно име с света продължават да инвестират. Те не си тръгват, а продължават да строят, да правят нови мощности. Това отговаря на всички въпроси относно инвестициите. Това са ни любимите производства. Това са много работни места, работи се и за износ. Изключително доволни сме. Това, че инвестираме в инфраструктурата, помага на предприятията, защото всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите", заяви той, цитиран от "Фокус".

По думите му се правят огромни инвестиции в малките и средните предприятия в страната.

"Нашите мерки относно пандемията са най-либералните в света. В сравнение с Франция, за момент хората да си представят, че в 18:00 часа трябва да са си по домовете. Обикновено взимаме само лошото и пропускаме това, в което сме по-напред. Само мога да се радвам, че мерките ни са такива. Трябва да пазим хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хоратаВаксинираме много усилено", заяви той.

Според министър Лъчезар Борисов по време на пандемия предприятията показват, че в България има добър бизнес климат. Той посочи, че инвестицията в завода на "Нестле България" е 25 млн. лв за модерна линия на производство. Изпълнителният директор на "Нестле" Петър Стоилов посочи, че в предприятието работят над 1000 човека, повече от 600 от тях са заети в завода.

15% от администрацията работи на място в хибриден модел и това помага на предприятието да се справя в условията на коронавируса. 25 години дружеството инвестира в българския пазар и изнася продукт с добавена стойност.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Така е, добре сме си ние Сигнализирай за неуместен коментар