Втората фаза на имунизация: Ваксинират учители в "Пирогов"

Първи получиха дозата преподаватели от 107-о ОУ и НФСГ 

01.02.2021 | 13:45 Редактор: Ивет Арабова

Първите 55 от 5000 желаещи учители в София получиха първата доза от ваксината. Те са от две столични училища, а причините да се решат на тази стъпка са различни.

"Вярвам в медицината и смятам, че това е един от начините да спрем тази пандемия и да се върнем към рeалността", коментира Албена Димитрова.

Румена Маринова се мотивира от това бъде здрава и да бъдат здрави близките ѝ и хората, с които работи.

От 107 основно училище "Хан Крум" се ваксинираха 30 учители, което е повече от 80% от служителите, които все още не са преболедували. 

Сред ваксинираните е и директорът. 25 учители се ваксинираха и от Национална финансово стопанска гимназия, което е 30% от служителите в учебното заведение не преболедували вируса. 

До края на февруари всеки, които иска да се ваксинира ще може да заяви желанието си електронно. 

"Очакваме този проект да бъде готов до края на февруари и в началото на март да имаме готовност да заработим със системата", уточни министър Ангелов.

Нова пратка с 17 550 дози от ваксината Pfizer/BioNTech пристигнаха тази сутрин. Следващата доставка на ваксината Moderna, която се очаква да пристигне до 8 февруари, но с 2 хил. дози по-малко.

През февруари България очаква общо над 350 хиляди ваксини. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Сергей Николов
преди 3 години
Към момента в 95-то СУ нама никаква информация кога и по какъв начин ще бъдае ваксиниран персонала в това столично училище, декларирал желание за това! Интересно, какъв е графикът за ваксинация на преподавателите, които от 4-ти фебруари трябва да работят присъствено?! И защо НФСГ са първите в списъка ...?! Сигнализирай за неуместен коментар