Божков обяви: Ще участва в изборите и ще се кандидатира за депутат

В интервю за БНР хазартният бос заяви, че се опитват по всякакъв начин да попречат на партията му да се регистрира за вота

31.01.2021 | 13:57 Редактор: Радостина Димитрова

Бизнесменът с 19 обвинения и създател на партия "Българско лято" Васил Божков обяви, че ще участва в парламентарните избори на 4 април и ще се кандидатира за депутат.

В интервю за БНР хазартният бос заяви, че се опитват по всякакъв начин да попречат на партията му да се регистрира за вота. 

Божков обяви, че ако проектът му не участва в изборите, ще намери партия мандатоносител.

Година след като прокуратурата започна разследване срещу Васил Божков, а в негови офиси и имоти влезе полиция, хазартният бос даде 30-минутно интервю за БНР. Бизнесменът е в Дубай, а разговорът беше по телефона и се излъчваше на живо във Facebook.

Божков призна, че е давал пари на държавата, за да не се променя закона за хазарта, така по думите му помагал на своя бизнес. 

"Не, не съм си осигурявал спокойствие. Осигурявал съм си съществуване. Да не променят закона. Те казаха "правим ти така закона, можеш да плащаш така, ако спреш да плащаш, отменяме тази точка". И закриха всичко с аргумента, че дължа пари. Дал съм повече от 60 милиона по мои думи, плащал съм си данъците. И след това съм давал. Разбирате ли, да давам една част, за да съществува бизнеса. Ок, виновен съм, че съм давал подкупи, какво значение има това", каза Божков.

В разговора Божков отрече да е обвиняем. И обяви, че е заминал за Дубай по работа, а не за да се укрива.

Бизнесменът отрече да е давал пари за антиправителствените протести в България.

На брега на морето, откъдето се включи бизнесменът с 19 обвинения, дойде и новината, че ще се кандидатира за депутат. Регистрацията на неговата гражданска платформа "Българско лято" обаче беше отложена от прокуратурата.

"В общи линии те се опитват да ни попречат всячески, което показва че ги е страх. Но даже и да не успеем да регистрираме "Българско лято", може би ще намерим партия мандатносител. Ние играем винаги за победа. Ние искаме да спечелим тези избори. Ние сме за пряка демокрация", подчерта хазартният бос.

Божково обяви, че е готов да бъде и водач на листата на партия "Българско лято".

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК