Търговски центрове и фитнеси отварят, заведенията - не

Според търговците не се очаква голям наплив на клиенти

29.01.2021 | 19:14 Редактор: Юлия Христова

Последни приготовления преди отварянето на търговските центрове и фитнес залите от понеделник. А от ресторантьорския бранш отново се обърнаха към премиера Борисов с отворено писмо. При какви противоепидемични мерки ще можем да се разходим в мола или да тренираме? 

Велин Христов е управител на магазин за детски стоки в столичен мол. 

"През следващите два дни предстои основно почистване и дезинфекциране на магазина. Поставили сме дезинфектанти на касите, на входа. Имаме табели за максимален брой клиенти - 50 човека", посочи той.

Подобна е ситуацията и в магазина за дрехи и обувки на Венцислав. За разлика от веригата, към която работи Велин, той не разполага с магазини извън търговския център. 

"Последни подготовки преди отварянето – проверява се стоката, пускат се намаленията. Ние сме само в моловете и два месеца бяхме без абсолютно никакви приходи", каза търговецът.

Според търговците не се очаква голям наплив на клиенти след отварянето на моловете. 

"Клиентите смятаме, че ще бъдат по-предпазливи и няма да има такова струпване. Освен това, няма да работят фуут кортовете, така че не очакваме кой знае колко клиенти", обясни Христов.

След втория локдаун някои търговци са взели решение да освободят своите обекти към моловете.  

"Ако се разходите в мола, ще видите затворени магазини, няма да продължат, търсят се нови наематели и се надяваме скоро някой да добие смелостта да тръгне наново по тези локации", заяви Венцислав.

Финални подготовки текат и във фитнес залите, които отварят от понеделник.  

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК