Ексклузивно: Масовата ваксинация у нас започва в края на февруари

В трета фаза може да бъдат включени членовете на секционните избирателни комисии

28.01.2021 | 10:43 Редактор: Тодор Петров

След средата на февруари може да започне масовата ваксинация в България, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Наблюдавайки числата от желаещи във фаза 2 и 3, и наблюдавайки броя на ваксините през февруари, съвсем реалистично е от края или след средата на февруари да започнем с четвърта фаза - част от масовата ваксинация в България", обясни той.

В трета фаза може да бъдат включени членовете на секционните избирателни комисии, стана ясно от думите на здравния министър.

"През февруари, по наши предварителни данни, ще получим около 260 000 дози ваксина, които са достатъчни за ваксинирането на 130 000 души. Паралелно с това вървят доставките на първата и втората RNK ваксини. Така че можем да си позволим да стартираме четвърта фаза", посочи проф. Ангелов.

"Фокусът на всичко, което правим покрай изборите, е да държим тази пандемия на каишка. Мерките вече са готови, целият изборен процес - наситен със здравни събития и мерки. Работим в насоки да осигурим живота и здравето на всеки член на избирателна комисия - осигуряване на лични предпазни средства (по 2 маски с висока степен на защита), дезинфектанти, машини, които да осигуряват филтриране на въздуха", каза още той.

Нашите усилия ще бъдат насочени основно към мобилните секционни избирателни комисии. Които изявят желание, може да бъдат ваксинирани. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тя от миналата година е зазапочвала... все няма ваксини обаче. Сигнализирай за неуместен коментар