Танцови школи в готовност за протест

Обвиняват държавата в двоен стандарт по отношение на противоепидемичните мерки

08.01.2021 | 23:01 Редактор: Калина Донкова

Четири организации настояват за уеднаквяване на правилата за работа на залите и школите за спорт, езици и изкуства. Исканията са оформени в писмо и са адресирани до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с молба за равно отношение към всички и навременно решение за сектора.

Те настояват още за писмен отговор на въпроси, относно заповедта на здравното ведомство от 25 ноември и последвалата от 18 декември. Точките засягат дейността на езиковите центрове, образователните центрове, школите по изкуства (балетни/танцови, музикални, приложни изкуства и др.), както и частните занимални, намиращи се в читалища и в частни сгради.

"Получихме отговор на писмото ни. Има намаляване на случаите, оттук нататък ще се преразгледа заповедта, да бъдат пуснати и школите по музикално творчество и танцово изкуство. Има обещание без никаква конкретика. Ние сме изключително притеснени от незнанието какво се случва оттук нататък с нашата дейност, вторият локдаун за нас е пагубен. Вероятно ще има и последващи, което е най-страшното‘", коментира Милена Налбантова от Съюза на организациите за любителско изкуство в ефира на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Според Налбантова има много зали, които в момента са собственост на юридически лица и се използват свободно. Културни институции, например читалища, културни домове или центрове обаче са все още затворени.

Авторите на писмото са категорични, че са готови да излязат и на протест, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Повече по темата вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК