Лекари спасиха от ампутация ръката на жена, пострадала при катастрофа

Интервенцията е продължила 6 часа

06.01.2021 | 15:20 Редактор: Юлия Христова
Лекари спасиха от ампутация ръката на жена, пострадала при катастрофа

Лекари спасиха от ампутация ръката на 34-годишна жена, пострадала в началото на седмицата при катастрофа на магистрала "Тракия".

Тя е приета в понеделник в УМБАЛ "Св. Анна" в София с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница (буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен дефект. При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба, съобщиха от болницата.

След bodyscener пациентката е насочена за операция по спешност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начел с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиниката по ортопедия и травматология.

Благодарение на усилията им след 6-часова оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

Жената се възстановява в реанимацията на болницата. След стабилизация лечението продължава на етапи, с реконструкция на лява предмишница.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК