39-годишен простреля жена с пневматичен пистолет от терасата си в Шумен

68-годишната жена пазарувала, а при излизането от магазина била улучена със сачма в тила

05.01.2021 | 18:30 Редактор: Радостина Димитрова

След като жена бе простреляна на новогодишното хоро в Ловеч, сега подобен инцидент и от Шумен, където 68-годишна жена бе простреляна с пневматичен пистолет докато пазарувала. Стрелецът е задържан, а жената е без опасност за живота.

68-годишната жена пазарувала в рибен магазин в малка и тиха шуменска улица, а при излизането си била улучена със сачма в тила. Изстрел не се чул, никой не забелязал и стрелец.

"Казаха полицаите, като дойдоха, че е пазарувала от мен и като излязла, точно тук до мрежата, след като е излязла от магазина, е станало. Даже бяхме навънка с още двама човека, когато е станало, защото казаха преди един час, откакто полицията дойде и попита, нито линейки сме видели", разказаха очевидци.

Жената се придвижила до дома си, откъдето заедно със съпруга си отишла в болница, там медиците установили, че тя е простреляна със сачма, която попаднала в мускулна тъкан в задната дясна част на тила.

"На образите, които имаме, нито костни структури, нито някаква жизненоважна структура, жената е в добро състояние", заяви заместник-директорът на МБАЛ Шумен д-р Недко Тодоров.

Стрелецът е от Шумен и е задържан – мъж на 39 години, без криминално досие, който обяснил, че уцелил жената по случайност, докато стрелял от терасата си с пневматичен пистолет.

"Оръжието, което той е предал доброволно по време на разпита си в полицейското управление, не попада в обхвата на разпоредбите, изискуеми по закон 24 джаула за уведомителен режим в Сектор КОС към Областната дирекция", посочи говорителят на ОДМВР Шумен Ася Йорданова. 

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за лека телесна повреда под надзора на шуменската прокуратура.

Вижте повече в репортажа кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Виктор
преди 3 години
Въпросът не е дали жената е леко или тежко пострадала. Въпросът е, че нашето общество позволява на *** като този стрелец да си стреля когато си поиска и с каквото си поиска. Ами ако това беше малко дете!? Защо считаме, че това е дребен личен проблем на някаква жена!? Не, това не е дребен проблем и не е "лека телесна повреда". Това трябва да се наказва веднага и безкомпромисно! Като са го хванали въпросния ***-трябва цял живот да не няма право да пипне дори воден пистолет! Сигнализирай за неуместен коментар