fallback

Вълчев: След 18 януари поетапно ще връщаме учениците в клас

Той посочи, че се обсъжда вариант с редуване

04.01.2021 | 12:11 Автор: Ивет Арабова

След 18 януари можем да очакваме поетапно връщане на учениците към присъствена форма на обучение. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на посещение в 143-то ОУ "Георги Бенковски“ в столицата.

"Не трябва много седмици децата да бъдат постоянно вкъщи. Учениците от гимназиален етап вече са девета седмица в обучение в електронна среда. Затова обсъждаме варианта с редуването", обясни образователният министър. 

Той добави, че всички сме изправени пред сложни морални дилеми - от една страна е здравето на учителите и на близките, от друга - да не се прехвърли цялата тежест от кризата върху децата.

"Когато бизнесите са затворени, плащаме обезщетения. Когато децата стоят затворени, се отслабва ангажираността им с ученето, натрупва се и обездвижване", подчерта министър Вълчев.

Според него трябва да мине поне седмица с присъствено обучение, за да се проследи какъв е броят на заболелите. Красимир Вълчев поясни, че очаква около 35 000 от общо 80 000 души образователен персонал да поискат да бъдат имунизирани.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback